Vanhan Käpylän VPK
Helsinki - Metsälä

Ajankohtaista 2011

15.12.2011
Rakenteilla oleva paloasemamme on saanut talvea vasten valmiin vesikaton ja ulkovuorauslautojenkin asennus on yli puolessa välissä. Kaikki ikkunat on asennettu, kuten kalustohallin nosto-ovetkin. Rakennuksen ulkoseinien lämmöneristykset ovat valmiit. Kalustohallin sisäseinien levytykset ovat valmiit ja niiden maalauskin on lähes valmis. Halliosaan on saatu jo lämmöt päälle. Näyttää siis siltä, että ennen talven tuloa saadaan kaikki suunnitellut työt pois alta, joten sisävalmistusvaihetta päästään tekemään talvella kaikessa rauhassa.


Kuvassa jutun julkaisupäivämäärän tilanne työmaalla.


15.11.2011
Palokunnan sääntömääräisessä syyskokouksessa Helsingin pelastusliiton isossa luentosalissa palkittiin palokuntatoiminnassa ansioituneita henkilöitä. Tilaisuudessa luovutettiin eri henkilöille seuraavat huomionosoitukset: yksi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ansioristi, yksi Suomen Palopäällystöliiton (SPPL) ansiomitali, yksi hopeinen ja yksi pronssinen Suomen Sopimuspalokuntien Liiton ansiomitali sekä neljä Helsingin Pelastusliiton ansiomitalia.


Palokunnan päällikkö Dick Hallbäck pitämässä kiitospuhetta vastaanottamastaan SPPL:n ansiomitalista.


8.11.2011
Säät ovat suosineet paloasemamme rakentamista. Poikkeuksellisen lämmin ja lumeton syksy on mahdollistanut viivytyksettömän etenemisen hankkeelle. Vesikatto asennetaan muutaman viikon sisällä, jonka jälkeen suurin huoli talven tulosta on ohi. Ovia ja ikkunoitakin päästään asentamaan lähiviikkoina, jonka jälkeen sisälle saadaan jo lämmöt päälle ja sisävalmistusvaihe voi alkaa.


Kalustohallin osalta tuulensuojalevyjen asennus on jo lähes valmis.


12.10.2011
Rakennushankkeemme on edistynyt siihen vaiheeseen, että rakennuksen runkoa ryhdyttiin rakentamaan tällä viikolla. Mikäli työ etenee suunnitellusti, on harjakorkeus saavutettu vielä lokakuun aikana.


Uusi rakennus alkaa saavuttamaan hahmoaan töiden edetessä.


20.9.2011
Paloasemamme uudisrakennustyömaalla valettiin tänään lattiat. Viime aikojen sateiset säät ovat hieman viivästyttäneet etenemistä, sillä lattioiden valua varten piti odotella poutaista päivää. Rungon pystytys alkaa muutaman viikon päästä.


Kuvassa etualalla näkyy kalustohallin punainen lattia. Lattia on kiilloitusta vaille valmis siihen käytetyn siroitteen ansiosta, joka toimii samalla myös vesieristeenä.


25.8.2011
Rakennushankkeemme edistyy. Tänään ja eilen asennettiin palokunnan oman väen talkootyönä vesikiertoisen lattialämmityksen putkistoja alapohjaan. Kun nämä työt tulevat valmiiksi, voidaan tehdä alapohjan valu. Maanrakennustyöt ovat pääosin valmiit, mm. uusi tonttiliittymä on valmis. Uuden aseman lämmönlähteenä käytettävän maalämmön tarvitsemat maalämpöporakaivot on myös porattu.


Talkooväkeä asentamassa lattialämmitysputkistoja. Alkuviikosta hälytysosastoa työllistäneiden useiden vahingontorjuntahälytysten muodossa vähiin jääneet yöunet eivät hidastaneet talkootahtia.


9.6.2011
Uuden paloaseman rakennushanke on edistynyt hienosti. Tänään rakennuspaikalle valettiin anturat. Sokkeleiden muuraaminen käynnistyy heti, kun anturoiden valu on kuivunut. Sitä odotellessa rakennetaan uutta leveämpää tonttiliittymää tontilta tielle ja tehdään muita maanrakennustöitä, kuten kaivetaan uusi vesijohto.


Juuri valetut anturat lämmittelevät auringossa.


5.5.2011
Vanhan paloaseman purku-urakka käynnistyi. Jo aikaisemmin tontilta karsittiin puustoa. Purkutyöt valmistunevat muutamassa viikossa, jonka jälkeen maanrakennustyöt käynnistyvät tontilla välittömästi.


Itäinen osa vanhasta paloasemasta on jo lähes purettu.


19.4.2011
Palokunnan kevätkokous vahvisti toimintakertomuksemme vuodelta 2010. Klikkaa tästä avataksesi toimintakertomuksen. Vuosi sujui erinomaisen aktiivisissa merkeissä. Taloudelliset ja toiminnalliset haasteet kasvavat kuitenkin entistä suuremmiksi vuodelle 2011 paloaseman uudisrakennushankkeen toteuttamiseksi sekä evakkotiloissa toimimisen ajaksi.


Kemikaalisukellusharjoitus vaarallisten aineiden kurssilla. Vaarallisen kemikaalin vuotoa simuloivan vuodon paikkaus on käynnissä.


3.4.2011
Uuden paloaseman rakennushanke on edennyt siihen pisteeseen, että vanhan paloaseman purkutyöt käynnistyvät lähiaikoina. Palokunnan operatiiviset toiminnot muuttavat tällä päivämäärällä pois vanhalta asemalta. Yksikkömme siirtyvät Pakinkylän VPK:n asemalle, jossa ne ovat normaalissa hälytysvalmiudessa koko rakennushankkeen ajan siihen asti, kunnes uudelle asemalle voidaan muuttaa sisään.


Vanha paloasema muutto- ja purkuvalmisteluiden kourissa.


10.1.2011
Helsingin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan myöntää palokunnan anoman lainan paloaseman rakennushankkeeseen tänään. Hankkeen toteutus etenee siis täyttä höyryä kohti kevättä, jolloin työt voidaan säiden puolesta aloittaa kustannustehokkaasti. Rakennuslupa hankkeelle myönnettiin jo marraskuussa ja aloituskokous pidettiin rakennusvalvonnan kanssa 22.12.


Asemapiirustus, josta ilmenee uuden paloaseman sijoittuminen suhteessa vanhaan asemaan.

Ajankohtaiset tiedotteet vuosina

2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 2006 | 2005 | 2004

Uutiset

 

Hyvää Uutta Vuotta 2020!

Hyvää alakanutta uutta vuotta 2020 ja parempaa vuosikymmentä!

 

Aloitamme treenit taas 7.1.2020 klo 18.00! Tule mukaan toimintaan!

 

 

 
-->