Vanhan Käpylän VPK
Helsinki - Metsälä

Kalusto

Kalusto ja varusteet

Ajoneuvoja on kaksi, molemmat palokunnan itse omistamia.

Pelastusyksikkö

Pelastusyksikkö Scania 93M, 250 hevosvoimaa, 5 vaihdetta, peruutuskamera, vm. -93 operatiiviselta tunnukseltaan HE431 (ex. HS112). Päällysrakenteet ovat BrontoSauruksen tekemät, pumpun on asentanut Säynätsalon pumppuasennus. Varustuksena on pääosin normaalin pelastusauton varustus. Vesisäiliön tilavuus on 2800 l, pumppuna keula-asennettu Esteri D240. Paineilmalaitteita on 5 kpl, merkiltään ja malliltaan Dräger P94, Hondan siirrettävä aggregaatti teholtaan 7,5 kW, Rangerin siirrettävä aggregaatti teholtaan 2,2 kW, Holmatron hydraulinen pelastusvälinesarja; pelastussakset, levitin ja tankolevitin, Fläktin savutuuletin, Husqvarnan polttomoottori- ja Partnerin sähköpyörösaha, kaksi Husqvarnan polttomoottorisahaa ja yksi Partnerin sähkömoottorisaha, Totalin yhdistelmävaahtoputki (keski- ja raskasvaahto) välisekoittimineen, vaahtopistooli, vaahtonestettä, Akronin vesitykki, kolme uppopumppua (tuotot 0-korkeudella Grindex Minor 1900 l/min, Grindex Minex 570 l/min ja Sweda 575 l/min), imeytysaineita, armatuurikalustoa, korkean paikan työskentelyn varusteet viidelle henkilölle, Softex-, jauhe- ja hiilidioksiidikäsisammuttimia, JVT-kalustoa, LifePak-defibrilaattori, ensivastevälineistöä, pintapelastuspuvut varusteineen, säteilymittari, imuletkut auton pumppuun, siirrettävää valaisinkalustoa, henkilökohtaiset varusteet, kuten 6 kpl Mica IL-60 ladattavia käsivalaisimia, palo- ym. köysivarusteita, Sunit d12 ajoneuvotietokone kosketusnäytöllä, GPS-vastaanotin, Sepura dataradio, Nokia TMR880 ja viisi Nokia THR880 Virve-puhelinta, kaksi GSM-puhelinta yms.

Erikoisuutena yksiköstä voisi mainita päällikkömme Dickin innovatiivisten tuotekehittelyiden tuloksena syntyneet poikkeavat raivauskaluston kuljetustelineet yms.

Miehistönkuljetus

Miehistönkuljetus/huoltoyksikkö Mercedes-Benz Vito 115 Cdi vm.2007, operatiiviselta tunnukseltaan HE437 , joka on rekisteröity 1+8 henkilölle. Sisustan ratkaisu on MB:n tehdasasennus. Varustuksena on lähinnä alkusammutus- ja ensiapuvälineitä. Mukana kulkee jonkin verran henkilökohtaisia vaihtovarusteita. Lisäkalustoa on kalustohallissa tarpeen mukaan. HE437:n toimintaidea on, että siihen ei ole asennettu mitään kiinteästi. Miehistötilan penkitkin ovat irrotettavissa pienellä työllä. Tarpeen vaatiessa esim. vahingontorjuntakeikoilla, ajoneuvo voidaan varustaa niin että se selviytyy pienistä pumppaus- ja puunkaatotehtävistä itsenäisesti. Vaihtoehtoisesti asemalta voidaan ottaa mukaan paineilmalaitteiden huoltovälineitä ja esimerkiksi niiden kasvo-osien pesualtaat huoltopaikan perustamiseksi tilannepaikalle.Eläinpelastusyksikkö; Mercedes-Benz Vito 115 CDI 4x4, operatiiviselta tunnukseltaan HE 1395.


Henkilökohtaisina varusteina
hälytysosastossa on palokunnan väliasut, joiden päälle puetaan erikoiskuiduista valmistetut Safe Life Delta -palopuvut, joissa on integroidut Petzl Falcon valjaat. Kypäränä on joko Rosenbauer Heros tai MSA Gallet. Yksikönjohtajan ja konemiehen kypärissä on Savoxin kallomikrofoni-kuulokeyhdistelmä liitettäväksi Virve-puhelimeen. Käsineet, saappaat ja kypäränalushuput valitaan lähinnä henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. Käsineinä on yleensä Falcon-palokäsineet, saappaina Nokian Jymy tai Jalas Fire ja kypäränalushuppuna jokin Nomex-kuituinen malli. Sammutusmiesharjoittelijoilla on yleensä näistä poikkeavat varusteet, kuten kolmikerroksisesta Nomex-kuidusta valmistettu Revontuli-palopuku. Revontuli-asujen kanssa käytössä on Finbeltin palovyöt. Palokunnassa on ollut tapana, että Safe Life-sammutusasut ovat hälytysosaston hälytyskelpoisten jäsenten käytössä (kts. koulutus).

Uutiset

 

Hyvää Uutta Vuotta 2020!

Hyvää alakanutta uutta vuotta 2020 ja parempaa vuosikymmentä!

 

Aloitamme treenit taas 7.1.2020 klo 18.00! Tule mukaan toimintaan!

 

 

 
-->