Vanhan Käpylän VPK
Helsinki - Metsälä

Kalusto

Kalusto ja varusteet

Ajoneuvoja on kaksi, molemmat palokunnan itse omistamia.

Pelastusyksikkö

Pelastusyksikkö Scania 93M, 250 hevosvoimaa, 5 vaihdetta, peruutuskamera, vm. -93 operatiiviselta tunnukseltaan HE431 (ex. HS112). Päällysrakenteet ovat BrontoSauruksen tekemät, pumpun on asentanut Säynätsalon pumppuasennus. Varustuksena on pääosin normaalin pelastusauton varustus. Vesisäiliön tilavuus on 2800 l, pumppuna keula-asennettu Esteri D240. Paineilmalaitteita on 5 kpl, merkiltään ja malliltaan Dräger P94, Hondan siirrettävä aggregaatti teholtaan 7,5 kW, Rangerin siirrettävä aggregaatti teholtaan 2,2 kW, Holmatron hydraulinen pelastusvälinesarja; pelastussakset, levitin ja tankolevitin, Fläktin savutuuletin, Husqvarnan polttomoottori- ja Partnerin sähköpyörösaha, kaksi Husqvarnan polttomoottorisahaa ja yksi Partnerin sähkömoottorisaha, Totalin yhdistelmävaahtoputki (keski- ja raskasvaahto) välisekoittimineen, vaahtopistooli, vaahtonestettä, Akronin vesitykki, kolme uppopumppua (tuotot 0-korkeudella Grindex Minor 1900 l/min, Grindex Minex 570 l/min ja Sweda 575 l/min), imeytysaineita, armatuurikalustoa, korkean paikan työskentelyn varusteet viidelle henkilölle, Softex-, jauhe- ja hiilidioksiidikäsisammuttimia, JVT-kalustoa, LifePak-defibrilaattori, ensivastevälineistöä, pintapelastuspuvut varusteineen, säteilymittari, imuletkut auton pumppuun, siirrettävää valaisinkalustoa, henkilökohtaiset varusteet, kuten 6 kpl Mica IL-60 ladattavia käsivalaisimia, palo- ym. köysivarusteita, Sunit d12 ajoneuvotietokone kosketusnäytöllä, GPS-vastaanotin, Sepura dataradio, Nokia TMR880 ja viisi Nokia THR880 Virve-puhelinta, kaksi GSM-puhelinta yms.

Erikoisuutena yksiköstä voisi mainita päällikkömme Dickin innovatiivisten tuotekehittelyiden tuloksena syntyneet poikkeavat raivauskaluston kuljetustelineet yms.

Miehistönkuljetus

Miehistönkuljetus/huoltoyksikkö Mercedes-Benz Vito 115 Cdi vm.2007, operatiiviselta tunnukseltaan HE437 , joka on rekisteröity 1+8 henkilölle. Sisustan ratkaisu on MB:n tehdasasennus. Varustuksena on lähinnä alkusammutus- ja ensiapuvälineitä. Mukana kulkee jonkin verran henkilökohtaisia vaihtovarusteita. Lisäkalustoa on kalustohallissa tarpeen mukaan. HE437:n toimintaidea on, että siihen ei ole asennettu mitään kiinteästi. Miehistötilan penkitkin ovat irrotettavissa pienellä työllä. Tarpeen vaatiessa esim. vahingontorjuntakeikoilla, ajoneuvo voidaan varustaa niin että se selviytyy pienistä pumppaus- ja puunkaatotehtävistä itsenäisesti. Vaihtoehtoisesti asemalta voidaan ottaa mukaan paineilmalaitteiden huoltovälineitä ja esimerkiksi niiden kasvo-osien pesualtaat huoltopaikan perustamiseksi tilannepaikalle.Eläinpelastusyksikkö; Mercedes-Benz Vito 115 CDI 4x4, operatiiviselta tunnukseltaan HE 1395.


Henkilökohtaisina varusteina
hälytysosastossa on palokunnan väliasut, joiden päälle puetaan erikoiskuiduista valmistetut Safe Life Delta -palopuvut, joissa on integroidut Petzl Falcon valjaat. Kypäränä on joko Rosenbauer Heros tai MSA Gallet. Yksikönjohtajan ja konemiehen kypärissä on Savoxin kallomikrofoni-kuulokeyhdistelmä liitettäväksi Virve-puhelimeen. Käsineet, saappaat ja kypäränalushuput valitaan lähinnä henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. Käsineinä on yleensä Falcon-palokäsineet, saappaina Nokian Jymy tai Jalas Fire ja kypäränalushuppuna jokin Nomex-kuituinen malli. Sammutusmiesharjoittelijoilla on yleensä näistä poikkeavat varusteet, kuten kolmikerroksisesta Nomex-kuidusta valmistettu Revontuli-palopuku. Revontuli-asujen kanssa käytössä on Finbeltin palovyöt. Palokunnassa on ollut tapana, että Safe Life-sammutusasut ovat hälytysosaston hälytyskelpoisten jäsenten käytössä (kts. koulutus).

Uutiset

Kevätkausi on polkaistu käyntiin!

Joulut ja uudetvuodet on taas takana päin. Joulukuusikin on jo kannettu ulos talosta.

Niin myös hälytysosastomme on aloittanut kevätkauden harjoituksensa! Tervetuloa mukaan toimintaan!

Harjoitusajankohta on tuttu ja turvallinen: Tiistai -ilta klo 18.00!

Tule vähän aikaisemmin paikalle niin tutustutaan ja juodaan kahvit!

 

 

 
-->